...

Relining är framtidens lösning för fastighetsförvaltning

Effektiv rörrenovering utan brytning

Vad är relining? Relining representerar en banbrytande metod i fastighetsförvaltningen, speciellt när det gäller rörrenovering. I stället för det traditionella och ofta störande sättet att byta ut rör genom att bryta upp golv och väggar, introducerar relining en skonsammare och mer kostnadseffektiv lösning.
Denna metod innebär att man först noggrant rengör de befintliga rören för att sedan skapa ett hållbart foder av plast inuti det gamla röret, vilket effektivt fungerar som ett nytt rör.

Innehållsförteckning

Relining i stockholm

Fördelar med relining för fastighetsförvaltning

Relining erbjuder en mängd fördelar för fastighetsförvaltare:

Relining vs. traditionell stambyte

I många fall kan relining vara ett mer fördelaktigt alternativ än ett fullständigt stambyte. Relining är speciellt användbart när de flesta av ledningarna fortfarande är i gott skick, men vissa delar behöver förstärkas. Detta tillvägagångssätt kan minska risken för framtida läckor och förseningar av större investeringar som ett komplett stambyte innebär.

Rengöring och förberedelse

Den första och mest kritiska steget i reliningprocessen är en omfattande rengöring av de befintliga rören. Denna process är avgörande eftersom den säkerställer att det nya fodret får en optimal yta att fästa på. Rengöringsprocessen involverar noggrann borttagning av alla former av rost, kalk, och andra avlagringar som ackumulerats över åren. Denna ackumulering kan vara omfattande, särskilt i äldre fastigheter där rören inte har underhållits regelbundet.

Vid rengöringen används avancerad utrustning och tekniker för att säkerställa att varje del av rörsystemet blir grundligt rengjort. Det kan inkludera högtrycksspolning, mekanisk skrapning, eller till och med mer specialiserade metoder som elektromekanisk rengöring beroende på rörens material och skick. Det är viktigt att notera att denna process inte bara tar bort fysiska avlagringar utan också förbereder rörytan för nästa steg i reliningprocessen.

Efter rengöringen genomförs en detaljerad inspektion av rörsystemet. Denna inspektion är kritisk för att identifiera eventuella problemområden som sprickor, läckor eller strukturella svagheter. Moderna inspektionsmetoder, som videoinspektion, används för att få en exakt bild av rörens skick. Denna information är avgörande för att bestämma den mest effektiva reliningmetoden och materialvalet.

Vidare är denna inspektion inte bara viktig för själva relining processen, utan den erbjuder också en unik möjlighet för fastighetsförvaltare att få en detaljerad förståelse för tillståndet på deras rörsystem. Detta kan vara särskilt värdefullt i äldre byggnader där dokumentationen av rörsystemet kan vara bristfällig eller föråldrad.

Reliningmetoder och material

En vanlig metod för relining är den så kallade strumpmetoden, idealisk för vertikala rör. Här trycks ett flexibelt glasfiberrör in i den befintliga ledningen, vilket sedan fästs med epoxy. Ett annat alternativ är lösplast metoden, där plastmaterial målas eller sprutas direkt på rörens insida. Båda metoderna resulterar i att det gamla röret effektivt får ett nytt, hållbart innerlager.

Kort video om en metod som är populär

Här får vi följa med Kenneth Kaas, en video av Insider Art på Youtube, där han utför sina arbetsuppgifter.
Intressant ifall du inte sett hur det går till.

Från start till slut – Vår service

Vår tjänst börjar med en noggrann förstudie för att fastställa det mest lämpliga tillvägagångssättet för just din fastighet.
Vi tar hänsyn till ledningarnas nuvarande skick och husets specifika behov för att rekommendera den bästa relining metoden. Vårt mål är att erbjuda en skräddarsydd lösning som säkerställer både kostnadseffektivitet och långsiktighet för din fastighet.

Sammanfattning och nästa steg

Med rörrelaterade problem, är relining det ideala valet. Med sin minimala störning och långa livslängd är det inte bara en lösning för idag utan också för framtiden. Genom att välja relining kan du som fastighetsförvaltare säkerställa att dina fastigheter förblir funktionella, säkra och kostnadseffektiva på lång sikt. Kontakta oss idag för att utforska hur relining kan förvandla din fastighets rörrenoveringsbehov. Vårt team av experter är redo att bistå dig med en skräddarsydd lösning som möter dina behov och krav. Tillsammans kan vi ta ditt fastighetsskötsel till nästa nivå med innovativa, hållbara och kostnadseffektiva lösningar.

Benny Johansson – Projektledare & ägare på Svea Fastighetsförvaltning

Relaterade Artiklar

Ekonomisk förvaltning

Ekonomisk förvaltning i din bostadsrättsförening

Förståelse för ekonomisk förvaltning i bostadsrättsföreningar Varför det är viktigt Ekonomisk förvaltning är en vital del i styrelsearbetet för en bostadsrättsförening. Oavsett om du nyligen blivit ordförande eller är en långvarig medlem av

Läs Mer »
Lagändring bostadsrätt 2023

Lagändringar om ombyggnation

Lagändringar i lägenhet Den 1 januari 2023 ändras bostadsrättslagen kring renoveringar, åtgärder och förändringar. Du som sitter i en bostadsrättsförenings styrelse måste känna till vad en boende får göra för förändringar i sin

Läs Mer »
Statuskontroller brf stockholm

Stockholm BRF Underhåll: Skötselstrategi

Proaktivt underhåll med statuskontroller Med Svea Fastighetsförvaltnings statuskontroller får föreningar överblick över fastighetens skick, vilket möjliggör tidiga åtgärder för att undvika stora skador. Innehållsförteckning Fördelarna med regelbundna statuskontroller Regelbundna statuskontroller ger en heltäckande

Läs Mer »

Vill du veta mer?

UC kredit Guld

SVEA FASTIGHETSFÖRVALTNING INGÅR I SAMMA KONCERN

Sjöstadskajen 1, 178 51 - EKERÖ

08 410 400 14 / 070 875 69 70

info@sveafastighetsforvaltning.se

LYCKAT!

Du kan nu stänga detta fönster

Offertförfrågan

Välkommen till Svea fastighetsförvaltning! Vi erbjuder en användarvänlig och optimerad lösning för offertförfrågan inom fastighetsförvaltning för både föreningar och företag.
Genom att fylla i vårt formulär kan du snabbt och smidigt begära en offert anpassad efter dina specifika behov.

Vår erfarna personal kommer att behandla din offertförfrågan noggrant och ge dig en konkurrenskraftig offert inom kort tid.
Tveka inte att skicka en offertförfrågan och ta det första steget mot att få en skräddarsydd lösning för din fastighet. Vi är stolta över att vara din pålitliga partner inom fastighetsförvaltning.

Felanmälan

Vid akuta ärenden är du välkommen att kontakta jouren. Ett ärende är akut om det innebär risk för skada på egendom eller person. Om felet inte är akut och kan hanteras som felanmälan rekommenderar vi att ni kontaktar felanmälan vardagar 07-16. Observera att ärenden på jourtid debiteras extra.

Vill du anmäla att något är trasigt eller ur funktion i allmänna utrymmen? Ring oss vardagar mellan 08-16. Är du bostadsrättsinnehavare kan du också anlita oss för att arbeten i din lägenhet men då debiteras du och inte din förening/hyresvärd.

Felanmälan vardagar: 08:00 – 16:00

08 – 410 409 15

Jourtelefon alla dagar 16:00-08:00

08 – 400 209 84