...

Proaktivt underhåll med statuskontroller

Med Svea Fastighetsförvaltnings statuskontroller får föreningar överblick över fastighetens skick, vilket möjliggör tidiga åtgärder för att undvika stora skador.

Innehållsförteckning

Statuskontroller brf stockholm

Fördelarna med regelbundna statuskontroller

Regelbundna statuskontroller ger en heltäckande bild av fastighetens kondition och är ett proaktivt sätt att identifiera och hantera potentiella problem. 

Denna tjänst hjälper till att klargöra ansvarsfördelningen mellan bostadsrättsinnehavare och förening, vilket är avgörande när kunskapen om dessa skyldigheter varierar. 

Ibland kan det vara oklart för både boende och styrelsen vem som ansvarar för vad inne i lägenheterna.

Exempel från verkligheten: HSB brf Orion i Nässjö

HSB brf Orion i Nässjö använde tjänsten av HSB Göta och genomförde även en OVK (obligatorisk ventilationskontroll). Vicevärden Bengt Laveklint berättar att kombinationen av OVK och statuskontroll är idealisk för att minska besök i hemmen och därmed störningarna för de boende.

Han betonar att statuskontrollen är avgörande för att upptäcka problem i tid, vilket kan spara både tid och pengar.

Varför genomföra statuskontroller?

Trygghet för styrelse och boende

Byggkonsult Carl-Edvard Rösiö från HSB Göta påpekar att statuskontroller ger en ökad känsla av säkerhet. De kan avslöja allt från defekta installationer till läckande kranar och andra problem som kan påverka hela föreningen negativt.

Proaktivt underhåll minimerar Kostnader och störningar

Genom att vara uppmärksam på vanliga skador i god tid, som de kostsamma vattenskadorna, kan bostadsrättsföreningar förebygga problem innan de växer sig stora. 

Regelbundna statuskontroller spelar en nyckelroll i detta, då de inte bara identifierar tidiga tecken på skador, utan också säkerställer att alla renoveringsarbeten inom hemmet följer fastställda regler och normer. Detta förhindrar inte bara framtida problem utan försäkrar också att alla åtgärder är i linje med föreningens standarder. 

Carl-Edvard lyfter fram vikten av teamwork och hur en kombination av obligatoriska ventilationskontroller (OVK) och statuskontroller kan utföras samtidigt för att minska störningarna för de boende. 

Denna effektiva metod leder inte bara till mindre besvär för invånarna utan också till bättre ekonomisk hantering för föreningen, vilket visar hur samarbete och smart planering kan leda till betydande fördelar.

Avslutningsvis

Att införa och upprätthålla en rutin för statuskontroller och samordnade insatser som OVK visar sig vara mer än bara underhåll,  det är en investering i föreningens långsiktiga hälsa och boendes trivsel.

Genom dessa proaktiva steg stärks inte bara byggnadens fysiska skick utan också den gemensamma andan och sammanhållningen bland de boende. Detta tillvägagångssätt minimerar inte bara potentiella kostnader för reparationer utan bidrar också till en mer harmonisk och störningsfri boendemiljö.

I slutändan handlar det om att skapa en hållbar framtid för bostadsrättsföreningen, där varje medlems trygghet och välbefinnande prioriteras.

Kontakta oss på Svea Fastighetsförvaltning för mer information.

Artikel inspirerad av Brf Mappen.

Benny Johansson – Projektledare & ägare på Svea Fastighetsförvaltning

Relaterade Artiklar

Ventilationsrengörning Stockholm

Underhåll av Ventilation i Bostadsrättsföreningar

Vikten av regelbunden ventilation i bostadsrättsföreningar Varför rengöra ventilationssystemet ofta? Det är välkänt att en ren och funktionell ventilation är avgörande för ett hälsosamt inomhusklimat. Dålig luftkvalitet i bostaden kan orsaka trötthet, huvudvärk

Läs Mer »
Statuskontroller brf stockholm

Stockholm BRF Underhåll: Skötselstrategi

Proaktivt underhåll med statuskontroller Med Svea Fastighetsförvaltnings statuskontroller får föreningar överblick över fastighetens skick, vilket möjliggör tidiga åtgärder för att undvika stora skador. Innehållsförteckning Fördelarna med regelbundna statuskontroller Regelbundna statuskontroller ger en heltäckande

Läs Mer »

Vill du veta mer?

UC kredit Guld

SVEA FASTIGHETSFÖRVALTNING INGÅR I SAMMA KONCERN

Sjöstadskajen 1, 178 51 - EKERÖ

08 410 400 14 / 070 875 69 70

info@sveafastighetsforvaltning.se

LYCKAT!

Du kan nu stänga detta fönster

Offertförfrågan

Välkommen till Svea fastighetsförvaltning! Vi erbjuder en användarvänlig och optimerad lösning för offertförfrågan inom fastighetsförvaltning för både föreningar och företag.
Genom att fylla i vårt formulär kan du snabbt och smidigt begära en offert anpassad efter dina specifika behov.

Vår erfarna personal kommer att behandla din offertförfrågan noggrant och ge dig en konkurrenskraftig offert inom kort tid.
Tveka inte att skicka en offertförfrågan och ta det första steget mot att få en skräddarsydd lösning för din fastighet. Vi är stolta över att vara din pålitliga partner inom fastighetsförvaltning.

Felanmälan

Vid akuta ärenden är du välkommen att kontakta jouren. Ett ärende är akut om det innebär risk för skada på egendom eller person. Om felet inte är akut och kan hanteras som felanmälan rekommenderar vi att ni kontaktar felanmälan vardagar 07-16. Observera att ärenden på jourtid debiteras extra.

Vill du anmäla att något är trasigt eller ur funktion i allmänna utrymmen? Ring oss vardagar mellan 08-16. Är du bostadsrättsinnehavare kan du också anlita oss för att arbeten i din lägenhet men då debiteras du och inte din förening/hyresvärd.

Felanmälan vardagar: 08:00 – 16:00

08 – 410 409 15

Jourtelefon alla dagar 16:00-08:00

08 – 400 209 84